Vanuit een verlangen naar goede en warme zorg

Dagbesteding

De Reedery, onderdeel van Herberg Welgelegen te Valkenburg, wordt een dagbestedingslocatie voor ouderen met o.a. geheugenklachten. Kleinschalige zorg, gegeven met aandacht liefde en tijd. Ongedwongen. Dagbesteding zoals we dit sinds 2015 ook vormgeven op locatie Herberg Welgelegen  in Valkenburg. De dagbesteding op locatie De Reedery zal plaatsvinden op doordeweekse dagen tussen 9.30u en 16u. Vervoer van en naar De Reedery wordt geregeld.

“Veel van onze idealen zijn onderdeel van een veel groter ideaal. De wereld een beetje mooier maken.”

Interesse in dagbesteding op locatie De Reedery?

Na aanmelding volgt eerst een gesprek met de zorgcoördinator. In dit kennismakingsgesprek worden wensen en afspraken vastgelegd in het zgn. zorgplan. Het gesprek vindt doorgaans plaats met mantelzorger én partner. De locatie vooraf eerst bezoeken? Neem gerust contact met ons op, een plek moet goed voelen en vertrouwd, dat begrijpen wij helemaal.  

Dagbesteding en hoe wij dat zien

Het welbevinden van onze ouderen staat voorop. Samen de dag beginnen en beleven. Een kop koffie, een praatje. Ontspannen en zonder enige druk van wat zou moeten. Een gerichte activiteit of een moment alleen, het kan allemaal. Uiteraard allemaal onder professionele en warme begeleiding van onze medewerkers.

Voor, door en mét elkaar

Professionele begeleiding

Met zorg wordt er gebouwd aan een gedreven team van zorgprofessionals en vrijwilligers.
Zij zijn het tenslotte die onze ouderen een tweede thuis bieden.

De Reedery start aanvankelijk met een zorgcoördinator, terzijde gestaan door één of meerdere vrijwilligers. Het is de zorgcoördinator met wie u als eerste zult kennismaken. Ook op De Reedery is het groepswerk een deel van het takenpakket van de zorgcoördinator. Op die manier blijft hij of zij actief en zichtbaar betrokken bij het werk waar het ons om draait, de zorg voor onze ouderen.

Enthousiast en op zoek naar een nieuwe uitdaging? We zullen op termijn ruimte hebben voor zowel vrijwilligers als activiteitenbegeleiders.

Over onze vrijwilligers

Herberg Welgelegen werkt inmiddels met een aanzienlijke vaste groep vrijwilligers. Dit is ook hoe wij het op De Reedery gaan vormgeven. Uiteraard beschikken zij allemaal over een VOG. (bewijs van goed gedrag).

 

“ Een goedemorgen, wat leuk dat u er weer bent! We gaan er een fijne dag van maken. Daar ben je voor en daar houd ik erg van.”

Heb jij een hart voor de zorg, en word je graag vrijwilliger op De Reedery?

 

De kracht van de vrijwilliger:
Iedere dag nog laten wij ons oprecht raken door hun enthousiasme en betrokkenheid. Zij zijn de spil van onze organisatie! We kijken ernaar uit ook op De Reedery met een mooie groep mensen aan de slag te gaan. 
Als vrijwilliger draai je een ochtend of een middagdienst. Je verwelkomt de mensen, schenkt koffie en maakt een praatje. Je voelt aan wat onze ouderen nodig hebben en haakt hier op in. Uiteraard heb je liefde voor het vak van de zorg en werk je graag met mensen op leeftijd. Geduldig en met een dosis gezelligheid en plezier! 

Herberg Welgelegen

Herberg Welgelegen is een prachtige en rustieke oude villa aan de Oude Rijn in Valkenburg die compleet gerenoveerd is vanuit een droom naar betere zorg. Een kleinschalige en ondernemende organisatie die wordt gesteund door de lokale gemeenschap en geholpen door vrijwilligers. Doordat wij op deze locatie middels commerciële activiteiten (Horeca) inkomsten genereren hoeven wij steeds minder een beroep te doen op de portemonnee van de overheid of de cliënten.

Zorg is onze kernactiviteit, ofwel, hetgeen waar het voor ons allemaal om draait. Zorg met tijd, aandacht en liefde voor ieder individu. Vanuit een christelijke overtuiging en de gedachten dat niets méér zin geeft, als de wereld een beetje mooier maken.

Op Herberg Welgelegen bieden wij vijf dagen per week dagbesteding aan zowel ouderen als jongeren.

Lees je graag meer over Herberg Welgelegen?